Trainingen:
Vanaf april/mei tot en met september worden er door de skeelervereniging Sliedrecht trainingen verzorgd.
De verzamelplaats voor de trainingen is de skeelerbaan aan de Lijsterweg 60.

Er wordt niet buiten getraind tijdens regen of als het wegdek nog nat is.
In die gevallen zullen we namelijk uitwijken naar de binnenbaan in Dordrecht (250 meter baan).

De trainingstijden voor de jeugdgroepen zijn:
– Donderdagavond van 18.00 tot 19.00 voor de wedstrijdjeugd;
– Zaterdagochtend van 09.30 tot 10.30 voor alle jeugdgroepen.

De trainingstijden voor de volwassenen zijn:
– Donderdagavond van 19.00 tot 20.00 voor alle volwassenen groepen;
– Zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 voor alle volwassenen groepen;
– Dinsdagavond om 19.30 wordt in de polder gereden (2 groepen; beginner en gevorderd).

Eventuele wijzigingen van trainingstijden en of we buiten of binnen rijden wordt op de Facebook pagina en per mail aangegeven.

Trainingsgroepen:
Aan de hand van het niveau waarop je kan skeeleren wordt je in de juiste groep ingedeeld. Zo zal de beginnersgroep vooral trainen op de juiste balans en naar mate je meer ervaring krijgt komt daar bochtentechniek bij. Bij de gevorderden groep wordt naast het continu verbeteren van de techniek ook het nodige van je conditie gevraagd.

Voor de jeugd zijn er aparte trainingsgroepen op basis van leeftijd en ervaring.
Vanaf 2019 is er op donderdagavond een aparte training voor de wedstrijdjeugd.
De trainingen worden in alle groepen verzorgd door gediplomeerde trainers.

Wedstrijden:
Sinds 2015 is er ook een jeugdgroep die aan regionale wedstrijden deelneemt.
In 2019 nemen we weer deel aan de Stehmann Competitie. Klik hier voor meer informatie.

Bij ons geldt “Veiligheid voor alles”
Bij de trainingen is dus het gebruik van fiets- of skeelerhelm verplicht!!
Wij raden het gebruik van handschoenen en/of polsbeschermers overigens ook sterk aan.
Deelname aan de trainingen en toertochten is op eigen risico!!