Wie zijn wij…

In 2007 is er door de gemeente Sliedrecht aan de Lijsterweg een geweldig mooie skeelerbaan aangelegd. Vanuit het enthousiasme voor deze voorziening is in 2008 het idee geboren om een skeelervereniging op te richten. Het heeft daarna nog even geduurd, maar op initiatief van Alex Visser en Jaako Kraaijeveld is uiteindelijk op 10 maart 2010 de “Skeelervereniging Sliedrecht” opgericht.

Dit jaar zijn we al weer toe aan ons tweede jubileum en is de vereniging van die paar enthousiastelingen van het eerste jaar gegroeid naar een vereniging met ruim 120 leden.

Het huidig bestuur bestaat uit Annika van Loon (voorzitter), Ronald Peeters (penningmeester) en Bas van de Vaart (secretaris).

Het doel van onze vereniging is om de skeelersport bij de inwoners van Sliedrecht en omstreken (we hebben leden uit de gehele regio tot voorbij Rotterdam) onder de aandacht te brengen en belangstellenden op een verantwoorde manier met het skeeleren in contact te brengen. De nadruk ligt bij de trainingen daarom vooral op het aanleren van de juiste techniek en pas daarna op het opbouwen van conditie.

Er wordt in de zomermaanden (eind april/begin mei tot en met eind september) getraind op de baan.

Kom een keer langs bij de training en skeeler mee!!

Wat doen wij…

…gewoon gezellig samen op je eigen niveau trainen en daarbij is de een wat fanatieker dan de ander. Buiten de vaste trainingstijden wordt er ook regelmatig in de polder een tocht(je) gereden. Komend seizoen onderzoeken we de mogelijkheid om op de dinsdagavond een vaste polderroute te rijden met mooi asfalt en weinig verkeer.
Bij slecht weer zijn we te vinden op de binnenbaan in Dordrecht en tussendoor geven we advies bij de aankoop van skeelers en skeelerbescherming en krijg je tips over het skeeleronderhoud.

Tijdens het seizoen zijn er altijd wat bijzondere evenementen, zoals een toertocht, de jaarlijkse 11-stedentocht voor de jeugd en de clubkampioenschappen.
we houden je maandelijks op de hoogte via nieuwsbrieven met tips/trucs en de trainingen en evenementen die er de komende maand worden georganiseerd.

Op een rijtje:
– recreatief skeeleren;
– techniektraining;
– wedstrijdtraining
– conditietraining;
– buiten de baan in groepsverband/peloton rijden;
– tips skeeler onderhoud en aankoopadvies.